×

(097)295-2-295

(063) 295-2-295

(097)295-2-295

(097)295-2-295

(032) 295-1-295

(032) 295-2-295

videoko@ukr.net
×

Інтеграція POS торгового обладнання з відеоспостерженням та накладення вмісту чеку на відеоряд з використанням обладнання Dahua

            

         POS-так називається функція в реєстраторах Dahua, яка дозволяє отримувати текстову інформацію від торгового обладнання і накладати її поверх картинки з камери. Такою інформацією може бути вміст чека з номенклатурою товарів, сума  коштів зарахованих на касу, або покази електронних пристроїв.

        Ці текстові дані доступні для перегляду онлайн, записуються в архів разом з відео, а також можуть бути використані для пошуку відео по тексту.

       Це працює так :

     Торгова програма (POS термінал)надає вміст чеку через мережу Ethernet або по 232 порту на реєстратор. Реєстратор приймає ці дані і виводить їх поверх картинки на вказаний вами канал на реєстраторі.
     При передачі даних по мережі Ethernet можна прив'язати POS дані на кожен канал реєстратора, при передачі по 232 порту - тільки на один канал.
Наочно це виглядає так:
   Розташування тексту, розмір і шрифт тексту налаштовуються на реєстраторі.
    Функція Dahua POS дає такі переваги для торгової точки:
  1. Служба безпеки отримує можливість в межах одного екрану бачити вміст чека і реальну картинку з каси. Йдеться не про економію на додатковому моніторі для охорони, у служби безпеки з'являється можливість звірити по відео що пробиває касир, і що видає фактично.
  2. Без використання такого функціоналу довелося б дивитися в 2 монітори одночасно і, швидше за все це  призвело б до того, що багато важливих речей були б пропущені через те, що обслуговування клієнта на касі намагаються провести максимально швидко, особливо коли біля каси велика черга.
  3. Аналітик служби безпеки, або власник може контролювати роботу каси і відстежувати крадіжки і шахрайство як з боку касирів, так і з боку клієнтів, якщо охоронці належним чином не виконують свою роботу, або перебувають в змові з персоналом магазину;
  4. Швидкий пошук фрагментів відео по вмісту чека, сума грошей, події згенеровані POS обладнанням – це дозволяє легко і швидко вирішувати конфліктні ситуації і виявляти помилки касирів;
  1. Покази електронних пристроїв на відео дозволяє спростити деякі бізнес процеси, наприклад, відображення показів електронних ваг дозволять оператору ваги знімати показники з ваг віддалено, а також записувати ці дані в архів разом з відео.
Послідовність налаштування зі сторони реєстратора
  1. Спершу оновляємо прошивку реєстратора до останньої версії.
  2. Переходимо в розділ "POS Setup";
  3. Ставимо галочку навпроти пункту "Enable";
  4. Вибираємо на який канал відео будуть накладатися POS дані;
  5. Вибираємо мережевий протокол передачі даних - TCP;
  6. Біля вікна вибору протоколу натискаємо зірочку і вводимо IP адреса POS терміналу або іншого пристрою, з якого ми збираємося приймати дані;
  7. Якщо необхідно, вказуємо кодування тексту;
  8. Вибираємо розмір шрифту і колір тексту;
  9. Ставимо галочку навпроти розділу "POS info" для того щоб текстові дані відображалися на відео при перегляді онлайн;
  10. В лівому вікні рухаємо синій квадрат, для того щоб вибрати де будуть виводиться текстові дані;
  11. Зберігаємо налаштування.

 
Налаштування зі сторони POS терміналу
  Для передачі текстових даних на передаючих пристроях необхідно використовувати протокол передачі даних TCP, вказати IP адресу реєстратора і важливо використовувати порт, який вказаний в мережевих налаштуваннях (за замовчуванням 38800), а не той, що відображається в налаштуваннях адреси POS:

 
                          Не правельни    й порт                                                                                                                                 Правельний порт   
                    
ВАЖЛИВО !!!
    Сама торгова програма повинна підтримувати інтеграцію з реєстраторами Dahua, або потребує доопрацювання модуля відправки повідомлень по мережі від постачальника торговельної програми. У будь-якому випадку впровадження такого функціоналу вимагає консультації з монтажником POS обладнання на конкретному об'єкті.
Пошук і перегляд даних по POS записах
     Для пошуку відео по текстовим даними приходимо в розділ "POS SEARCH", вказуємо діапазон часу і канали для пошуку. Потім вводимо текст для пошуку і натискаємо кнопку "SEARCH". В поле з результатами відображаються результати пошуку з тимчасовими мітками.

 
      При натисканні на кнопку відтворення, відкриється плеєр з відео, з часом коли на реєстратор надійшли текстові дані POS. Для того щоб під час відтворення відображалися текстові дані натисніть кнопку «POS» в правому нижньому кутку:
   На сьогоднішній день функцію POS підтримують такі модельні ряди пристроїв Dahua:

XVR

NVR

XVR5000-4K/4KL-X

NVR5000-4KS2

XVR7000-4K/4KL-X

NVR6XX-4KS2